Z IR PANELI EKOSEN SO V ZDRAVSTVENEM DOMU LENART ZADOVOLJNI ŽE DOBRIH PET LET | EKOSEN

Z IR PANELI EKOSEN SO V ZDRAVSTVENEM DOMU LENART ZADOVOLJNI ŽE DOBRIH PET LET
ponedeljek, 5. Februar 2018
/
novica

IR ogrevanje je med uporabnimi v vzponu. Razlogi so vsaj tri. Investicija za ogrevanje je med najnižjimi, tovrstno ogrevanje je zelo udobno in ne zahteva praktično nobenega vzdrževanja. Omenjeni način ogrevanja je prvenstveno namenjen za glavno ogrevanje, lahko pa ga uporabite za dogrevanje določenih prostorov. IR ogrevanje je stalnica v Zdravstvenem domu Lenart že od 2012, s tovrstnim ogrevanjem pa so zelo zadovoljni, nam je v pogovoru med drugim zaupal direktor Zdravstvenega doma Lenart Jožef Kramberger, dr. med., spec.

Dr. Kramberger, zakaj ste se v Zdravstvenem domu Lenart odločili za ogrevanje z IR paneli?
Za prva IR panela smo se odločili, ker smo imeli težave s siceršnjim ogrevanjem prostora. Nikoli nismo dosegli sobne temperature več kot 16°C. S prednostjo ogrevanja z IR paneli nas je seznanil naš pooblaščeni varnostni inženir. Prvotno vodilo je bilo s čim nižjimi vhodnimi stroški iztržiti čim več. To se nam je z namestitvijo IR panelov izpolnilo.

Kakšen je občutek zaposlenih in strank v prostorih, ogrevanih z IR paneli?
Občutek bivanja v prostoru ogrevanim z IR paneli je izjemno prijeten. Vsi predmeti v prostoru imajo enako temperaturo, pri tleh ni hladneje kot višje v prostoru, tla dajejo občutek talnega ogrevanja. Mirno se lahko giblješ po prostoru bos. Kasneje smo IR panele namestili v ordinaciji za ženske, v ordinaciji za otroke in šolarje ter v eno od splošnih ambulant.

Zakaj menite, da so bili IR paneli prava izbira za vas?
Z IR paneli prihranimo več kot 60% pri stroških za ogrevanje, v času, ko še ni ali ko več ni kurilne sezone in je zunaj že ali še hladno, z IR paneli ogrevamo prostore. Samo pomislite kakšna dodana vrednost je to v ambulanti za otroke. V eni od ambulant smo imeli težave z plesnijo. Z namestitvijo IR panelov smo rešili tudi ta problem. Stene se pri ogrevanju z IR paneli sušijo, to pa ne nazadnje pomeni tudi boljšo izolativnost in prihranek pri porabi energije za ogrevanje. V eni od ordinacij smo z namestitvijo IR panelov rešili težavo z dotrajanim starim načinom ogrevanja, ki bi sicer pomenil velik poseg v več prostorov, kateri so tako rekoč v uporabi 24 ur 365 dni na leto.

Je kakšna razlika med IR ogrevanjem in vašim prejšnjim načinom ogrevanja?
Razlika je neverjetna, najboljši odgovor na tako vprašanje je: »pridite in občutite!« Predmeti v prostoru so vsi enako topli, to nam daje občutek naravne toplote, med tlemi in stropom ni zaznavne temperaturne razlike, tla so topla kot pri talnem ogrevanju, v prostoru tudi ni vonja po vlagi, ker je ni in ni plesni na zidu.

Kje ste kupili panele in ali ste s prodajalcem zadovoljni?
IR panele smo kupili v podjetju EKOSEN. S prodajalcem in izvajalci smo zelo zadovoljni. Odnos vseh zaposlenih do stranke je profesionalen. Naša dejavnost je specifična in ne moremo kar zapirati ordinacij kot bi si kdo zaželel, smo se z izvajalci dogovorili o montaži za vsak prostor individualno. Tudi to je velika dodana vrednost.

Znano je, da je IR ogrevanje dovolj poceni. Kakšni so pa vaši stroški?
Naši stroški so se zmanjšali za vrednost, kot jo tudi podjetje EKOSEN predstavi v začetnih pogovorih in v ponudbi. In še nekaj, EKOSEN gre s tehnologijo močno naprej, v enem od naših prostorov so zamenjali IR panela prve generacije za IR panela zadnje generacije. Tudi to marsikaj pove o zadovoljstvu.

Bi IR panele Sunlife priporočali tudi drugim?
Seveda. Naš način ogrevanja z veseljem pokažemo vsem, ki jih to zanima, bodočim individualnim, zagotovo zadovoljnim in ponosnim, lastnikom, inštitucijam, zasebnim šolam, ne nazadnje so se za tak način ogrevanja odločili tudi nekateri člani moje ožje in širše družine. Priporočam pa tovrstni način (d)ogrevanja vsem, ki ne želite pred in po kurilni sezoni »zmrzovati« v hladni in vlažni kopalnici.