Tekstovna mnenja strank | EKOSEN

Zaupali ste nam vašo izkušnjo z IR ogrevanjem

Opremili smo več tisoč objektov z IR grelnimi paneli SUNLIFE. Nekateri uporabniki IR ogrevanja so podali svojo izkušnjo v pisni in video obliki. Nekaj od teh smo objavili tukaj na ekosen.si spletni strani. 

Tekstovna mnenja strank

Svojo izkušnjo je z nami delila tudi Mojca Martinovič, ki je v podjetju Green Resort na Bledu, kateri svoje lesene hiške že 2 leti greje s pomočjo IR panelov, zadolžena za marketing in prodajo.

Mojca, zakaj ste se odločili za ogrevanje z IR paneli?

Mojca Martinovič: Za ogrevanje s paneli smo se odločili zaradi enostavnosti uporabe in manjše porabe električne energije v primerjavi z načinom ogrevanjem, ki smo ga imeli prej. Prej smo hiške namreč ogrevali z dvema kaloriferjema, kar je bilo popolnoma neracionalno, prav tako pa smo lahko le težko regulirali temperaturo. S paneli smo sedaj zelo zadovoljni.

Kakšen je občutek bivanja v hiškah, ogrevanih z IR paneli?

Mojca Martinovič: Občutek je podoben kot poleti, ko hiške greje naravno sonce. Tudi gostje, ki pridejo v ogrevano hiško, pripomnijo, kako prijetno toplo je v hiški, kako topla atmosfera je v njej ter da je počutje v njej resnično prijetno.

Zakaj menite, da so bili IR paneli prava izbira za vas?

Mojca Martinovič: Ko je zunaj hladno se gostje umaknejo v lesene hiške. Že sam les daje občutek domačnosti, toplote, topline… Ta občutek pa je še boljši zaradi prijetnega načina ogrevanja. IR paneli grejejo predmete. Ko se teh predmetov, torej miz, stolov dotaknete, so le ti prijetno topli. Ta način ogrevanja zagotovo pripomore k prijetni atmosferi in dobremu vzdušju.

Kje ste kupili panele, a ste s prodajalcem zadovoljni?

Mojca Martinovič: Panele smo kupili pri podjetju Ekosen. Sedaj IR panele SUN uporabljamo drugo sezono in z njimi nismo imeli še prav nobenih težav, nič se ni pokvarilo. Ko smo potrebovali dodatne informacije ali imeli vprašanja, so nam sodelavci podjetja bili vselej na voljo in nam vedno prisluhnili ter podali primeren odgovor.

Bi IR panele Sun priporočali tudi drugim?

Mojca Martinovič: Panele bi na vsak način priporočila drugim, predvsem, kot rečeno, zaradi zelo enostavne regulacije. Pri nas je namreč želena temperatura vnaprej sprogramirana, seveda pa lahko gostje tudi sami regulirajo temperaturo – jo višajo ali nižajo, v skladu z njihovimi željami in potrebami. V preteklih dveh sezonah smo porabili 50 odstotkov manj električne energije, hkrati pa je bilo ogrevanje veliko bolj učinkovito in prijetno. Prav zato je bil nakup IR panelov za nas zagotovo prava odločitev.

Mojca Martinovič (Green Resort na Bledu)

IR SUNLIFE panele uporabljam že 3 leta in sem z njimi izredno zadovoljna. Hiša je bolj topla kot je bila prej, ko smo se greli na kurilno olje, predvsem pa mi je všeč, da so topla tla, ker kdorkoli pride k nam ne verjame, da nimamo talnega gretja. Ogrevanje hiše se mi je tako iz prejšnjih 1.800,00 eur na kurilno sezono prepolovilo, sedaj plačam na kurilno sezono od 850,00 eur do največ 900,00 eur.

Aleksandra Frantar (Ljubljana - Polje)

Pozdravljen g. Babič

Odločil sem se, da vam napišem moje mnenje glede vaših artiklov, ki jih že nekaj časa uporabljamo.

Najprej bi povedal, da nam vaša IR panela služita že dobre 3 sezone in da smo zelo zadovoljni s funkcionalnostjo, z izgledom ter porabo. Na začetku smo IR panele imeli za dogrevanje kot dodatek centralni kurjavi na utekočinjen naftni plin (UNP), sedaj pa kurimo na plin le občasno, ker smo v dnevno sobo montirali še kaminsko peč. Ko smo doma zakurimo peč, ki ogreva dnevno sobo, jedilnico in kuhinjo, paneli ogrevajo sobe, plinska peč pa ogreva le dnevne prostore, če nas dalj časa ni doma. Stroški elektrike so se v povprečju res minimalno povišali, se pa je poraba plina znatno zmanjšala. Pred leti smo za plin na sezono porabili tudi preko 2.000,00 €, sedaj pa ca. 500-600 €. Temu prihranku na energiji gre tudi hvala na račun vaše termo barve, katera res dobro izolira stene in strope. Stene so občutno bolj tople, lepše dihajo, zadržujejo oz. nazaj v notranjost prostora odbijajo toploto, najbolj pa se pozna za omarami ter sedežno, kjer so se vedno delale pike zidne plesni. Ko smo po etapah hišo prebarvali s termo barvo, pa smo se tega problema rešili.

Rad bi se vam zahvalil za svetovanje, prisegam na vašo barvo in IR panele, spomladi bo barvanja potrebno stopnišče in hodnik, zato se v kratkem vidimo (pridem po barvo).

V novem letu vam in vaši družini želim vse dobro na vseh področjih.

Lep pozdrav  

Bogdan Podboj (Maribor)
Podjetje Ekosen, ki prodaja Sunlife panele, poznam že kar nekaj let. Spremljam njihove izjave in razvoj, ki vsekakor neminovno gre v pravo smer. Sedaj razvijajo nov termostat, ki nudi dodatne prihranke, tam do 30 %. Ekosen je podjetje sedanjosti in bližnje prihodnosti in je s prodajo Sunlife panelov, številka 1 na slovenskem trgu. Pa ni bilo vedno tako. 
Aleš Babič, direktor Ekosena, je motor podjetja, ki ga je zgradil v zelo močnega in uspešnega. Poznam ga približno 10 let in ostaja oseba, ki se vedno drži dogovorov. Preden je prišel do uspeha je prehodil pot, na kateri je verjel vase in zaupal v uspeh.
Marsičemu se je moral odreči, da je Ekosen danes tam, kamor spada na slovenskem trgu. Poiskal je  ekipo, ki mu danes pomaga na skupni poti. Seveda so ljudje tudi primerno nagrajeni za delo , ki ga opravijo. Skratka, podjetje funkcionira po najnovejših standardih mehkega vodenja. Tudi to je razlog uspeha podjetja Ekosen, ki prodaja Sunlife  panele. Malo je manjkalo pa bi tudi sam bil del te ekipe. Verjel sem v uspeh podjetja, ampak sem bil vprežen v druge posle, ki mi danes prinašajo nekaj pasivnega prihodka.
Tudi sam sem iskal rešitev za ogrevanje v jeseni 2016. Z ženo Alenko sva se preselila na Pohorje. Nismo še imeli urejenega ogrevanja, ker smo hiško koristili kot poletno rezidenco. Tam kjer smo in vedno bolj uživamo v naravi. Tudi s finančnimi sredstvi sem bil bolj na tanko. Iskal sem rešitev, zima  je neminovno trkala na vrata.
V največji gneči, ko se Aleš Babić trudi tudi več kot 10 ur na dan, naju je obiskal. Vzel si je čas za naju, skoraj 2 uri. Opravil strokovno svetovanje in nam v stiski priskočil na pomoč. Pokazal je svoje veliko srce. Oseba ki tako deluje, je sam direktor Ekosena, podjetja s Sunlife  paneli. Ni noben čudež, da je Ekosen uspešno podjetje pod njegovim vodstvom.
Dogovorili smo se, da testiramo ogrevanje in tudi pokrijemo stroške ko bomo lahko. Hvala EKOSENU in Alešu, za takrat ugodno ponudbo. Hvala, da smo lahko kot uporabnik preizkusili vrednost in prednosti Sunlife panelov. Izkušnja, ki sva jo doživela in njegov osebni pristop, to je to.
Kot veste je bila zima v januarju zelo ostra. Tudi do minus 18 na Pohorju. Cel mesec v ledu in mrazu. Midva z mojo predrago pa lepo na toplem. Pravočasno se je vse zmontiralo, imamo prijatelje, ki se s tem ukvarjajo. Hvala tudi tebi, Matej. Dosegali smo temperaturo tudi preko 23 stopinj v leseni hiški, ki ima tanko izolacijo. Sploh nismo vedeli, da je zunaj tako mrzlo. Poraba za našo kvadraturo okoli 50 eur na mesec. Termostatski vklop in nastavljanje temperature po želji. Ti Sunlife paneli podjetja Ekosen  so zelo varčni in ogrevajo predmete in ne zraka. To je nekaj popolnoma drugačnega. Infra toplota pa je zdravilna za telo in prodre v tkivo do 5 cm globoko in zdravi.
Preizkus smo prestali in zelo sva zadovoljna z načinom ogrevanja , ki sva ga izbrala. Še enkrat hvala Ekosenu za to prezentacijo v eni najbolj mrzlih zim, odkar živim. Zelo dobro se je obnesla. Preizkus sva prestala z odliko. Nekdo bi rekel, ja na Pohorju so drva okoli. Drži. Ampak strošek so tudi peč cevi in radiatorji, preden zakuriš na drva, tudi če ležijo okoli. Še nekaj je, samo vklopiš termostat in se ukvarjaš z svojo drago, namesto z drvmi. Uživaš življenje na drug način.
Imam poslovne partnerje, ki so se preselili iz Budimpešte v Subotico in kurili celo zimo na drva. Tam je bilo še bolj mrzlo kot na Pohorju, preko minus 20. Povedala sta, da je okno zmrznilo znotraj v kopalnici. Pa sta kurila na drva. Preživela sta zelo težko izkušnjo, ki je verjetno ne bosta nikoli pozabila. Življenje gre naprej in mi z njim, tudi moja prijatelja.
Ekosen s svojim direktorjem je pravo podjetje, ki zna prisluhniti še tako zahtevni stranki. Aleš Babič je vreden zaupanja in ga toplo priporočam, ko boste izbirali ogrevanje. Dobili boste brezplačno profesionalno svetovanje z vsemi izračuni, glede na debelino izolacije. Brez tega vam ne panelov ne bodo prodali.
Ko so podprli naju, so podprli tudi naše socialno podjetje, ki ima podoben namen na področju prehrane in samooskrbe. Najdete nas na www.zivljenjejelepo.si  in www.zivljenjejelepo.com .
Dopustite si profesionalni pristop in prepričan sem, da boste tudi vi postali zadovoljna stranka podjetja Ekosen.
Še nekaj za konec. Aleš je avtor tudi več knjig. Eno sem prebral, naslov je »Zakaj smo brez denarja«. To in druge knjige zelo priporočam, lahko se vedno nekaj novega naučite. Poglejte si njegove intervjuje v medijih, kjer odgovarja strokovno na številna vprašanja.
 

Vse najlepše, Branko Škof

Branko Škof (www.zivljenjejelepo.si)

Strani