Skip to content Skip to footer

Ekosen pridobil certifikat Srcu prijazno podjetje

V podjetju Ekosen smo naklonjeni družbeni odgovornosti, radi pomagamo in podpiramo projekte, ki so koristni za širšo skupnost, v kateri živimo.

Ekosen tudi podpira redno izobraževanje zaposlenih. Dodano vrednost smo v podjetju našli v projektu iHelp, ki promovira izobraževanja varnosti in oživljanja z uporabo defibrilatorja. Tako so v juniju 2021 zaposleni in nekateri zunanji sodelavci podjetja Ekosen v Kopru, Mengšu in Miklavžu na Dravskem polju, imeli teoretični in praktični seminar, kako se pomaga ljudem v primeru nenadnega zastoja srca. Glavno sporočilo tečaja, ki ga je izvajal odlični Andraž Ogorevc, je bilo: Znanje rešuje življenja.

Pomembno je, da se zavedamo pomagati drugim, saj bomo pomoč morda potrebovali prav mi. Zelo uporabno je, da se človek nauči, kako odreagirati, če najdemo osebo, ki potrebuje pomoč. Sam seminar je dal udeležencem jasno sporočilo, kako postopati pri oživljanju, kako ugotoviti ali je oseba še živa in kako se pravilno uporabi defibrilator ter kako se izvajata masaža srca in umetno dihanje.

Predvsem je nujno, da se znebimo občutka strahu, ko moramo oživljati drugo osebo. Masaža srca, umetno dihanje in defibrilacija so dejanja, ki lahko nekomu rešijo življenje. V veliko pomoč so tudi iHelp SOS mobilna aplikacija, pomembno pa je tudi, da vemo, kje se nahajajo defibrilatorji.

V Ekosenu smo se projektu iHelp pridružili z velikim srcem in smo tako po treh izobraževanjih pridobili naziv, da smo »Srcu prijazno podjetje«. Direktorju Ekosena Alešu Babiču je certifikat vročil direktor iHelp Andraž Ogorevc.

Aleš Babič je ob tem dejal: »Vesel sem, da smo del projekta iHelp, ki ga priporočam vsem, ki jim ni vseeno za zdravje drugih in tudi svoje zdravje. Gre za odličen projekt, ki pomaga reševati življenja. In če bomo s tem rešili eno življenje, je namen dosežen. Znanje o tem, kako oživljati in uporabiti defibrilator bomo seveda redno obnavljali.«

Več o iHelp projektu, ki pomaga reševati življenja najdete na: ihelp.si.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je prazna