Ir-paneli

Zakaj IR-ogrevanje?

DELOVANJE

IR - naravna oblika prenosa toplote

IR je kratica za infrardeče. Infrardeča svetloba je del nevidnega svetlobnega spektra in ima več podvrst. Nanaša se na eno od naravnih oblik prenosa toplote, ki vsak dan spremlja vse nas. V določeni obliki, ki ji pravimo dolgovalovna ali C-dolžina, jo oddajate in prejemate tudi vi in vaša okolica in to v vsakem trenutku.

Zemlja od Sonca vsak dan sprejme ogromne količine toplote izključno preko različnih oblik IR-valovanja. Sonce sicer oddaja tudi vrsto drugih elektromagnetnih valovanj in so nekatera za razliko od IR-valovanja celo škodljiva, zato ne moremo enačiti delovanja IR-grelnih panelov s sončno toploto, čeprav je sam princip ogrevanja soroden. 

Ekosen IR paneli, IR ogrevanje, IR paneli sunlife
Ekosen IR paneli, IR ogrevanje, IR paneli sunlife

Do - 50%. Izračunajte prihranek.
Toplota kot sončna

Ekosen IR paneli, IR ogrevanje, IR paneli sunlife
DELOVANJE

Toplina sonca v vašem domu z IR-paneli Ekosen

Pri grelnih IR-panelih grelnega sistema Ekosen ni drugih oblik elektromagnetnega valovanja, ki jih sicer oddaja Sonce, razen IR-C, ki je čista in prijetna toplota. Ravno ta oblika, ki je okoli nas vsak dan, tudi v zaprtih prostorih, in jo oddajamo tudi sami, oziroma je vse okoli nas (tudi če smo hladnejši od okolice). IR-toplota je predmet mnogih raziskav, ki ugotavljajo številne pozitivne učinke na zdravje.

Obstajajo tudi grelni paneli, ki oddajajo IR-A in IR-B valovne dolžine, ki se uporabljajo za določene posebne namene, kot je ogrevanje na odprtem prostoru. IR-tehnologije se ne uporabljajo samo za ogrevanje, ampak tudi v znanstvene, medicinske, terapevtske, varnostne, gospodinjske, industrijske in še druge namene, zato je tudi dobro raziskano področje.

ekosen saloni

IR-ogrevanje - informacije iz prve roke

Obiščite nas v naših salonih v Miklavžu (pri Mariboru), Mengšu (pri Ljubljani) in Kopru.

Pridemo tudi k vam. Za naročilo brezplačne izmere kliknite tukaj. Vsak delovnik smo dosegljivi na številki 080 30 10.

salon1
kontaktirajte-nas-ekosen-ir-ogrevanje
salon1
kontaktirajte-nas-ekosen-ir-ogrevanje
KAKO DELUJEJO IR-PANELI

100% učinkovitost

Grelni IR-paneli grelnega sistema Ekosen skoraj 100 % električne energije pretvorijo v toploto. Večino električne energije (blizu teoretičnega maksimuma) prenesejo v prostor preko ljudem in živalim najbolj naravne oblike toplote - dolge infrardeče (IR-C) valovne dolžine.

IR-ogrevanje

Kako delujejo IR-paneli Ekosen

Ostala toplota se prenese v predmete, s katerimi je IR-panel v stiku. Predmeti absorbirajo energijo infrardečih valov in jo oddajajo nazaj v obliki toplote, ki se prenese deloma v zrak, deloma na predmete in deloma preko IR-C toplotnega valovanja nazaj v okolico.

Torej IR-valovi ne ogrevajo zraka kot običajni, konvekcijski ogrevalni sistemi, temveč ogrevajo predvsem stvari v svoji neposredni bližini - tla, stene, predmete, tekočino in živa bitja, ki na naraven in zdrav način oddajajo toploto v okolico in enakomerno segrejejo prostor in zrak v njem.

kako-delujejo ir paneli grelnega-sistema-ekosen

Do - 50%. Izračunajte prihranek.
Toplota kot sončna

ir-paneli-ekosen-one-montaza
IR-ogrevanje

Velik nizkotemperaturni radiator

Grelni IR-panel spremeni vaš prostor v en velik nizkotemperaturni radiator. To je ključna lastnost IR-ogrevanja, ki vodi do številnih drugih prednosti. Tako proizvedena toplota je za človeka in živali ugodna in prijetna. Človek se skozi zgodovino ogreval na ta način z lončeno pečjo.

Dejansko lahko rečemo, da je IR-ogrevanje v primerjavi s konvekcijo bolj naraven in zdrav način ogrevanja. Naraven, ker posnema naravni krog ogrevanja, in zdrav, ker vrtinčenja zraka skoraj ni, ob tem pa se ohranja primerna vlažnost zraka.

thermosun

Termokeramični premaz THERMOSUN

Na delovanje IR-ogrevanja vplivajo tudi lastnosti snovi v prostoru. Izjemno učinkovitost IR-panelov lahko dodatno povečamo z uporabo posebnega, edinstvenega termokeramičnega premaza THERMOSUN, ki hkrati rešuje perečo problematiko vlage in plesni v prostoru.

Barva
IR-ogrevanje

Energetsko varčna barva Thermosun v kombinaciji z IR paneli

Energetsko varčna barva Thermosun v kombinaciji z IR-paneli doseže izjemno prijetno toploto, ki ugodno vpliva na vaše telo. S takim načinom ogrevanja poskrbimo za svoje udobje in zdravje ter dodatno prihranimo.

EKOSEN SALONI

Vabljeni v naše salone, da si ogledate IR-panele SUNLIFE

Vabljeni v naše salone, da si ogledate IR-panele SUNLIFE in se prepričate o njihovi kakovosti. Naš delovni čas si lahko ogledate na vrhu podstrani “KONTAKT”.

Oglejte si izjave naših zadovoljnih strank in si preberite odgovore na pogosta vprašanja, za več informacij lahko pokličete na brezplačni telefon.

REZERVIRAJTE OBISK SALONA
ir-paneli-ekosen-one-poslovalnica
ir-paneli-ekosen-one-poslovalnica-2
ZAČUTI SONCE

IR-paneli Ekosen – izberite svoj model

ZAČUTI SONCE

IR-paneli Ekosen – izberite svoj model

IR-paneli za dom
in pisarno

IR-paneli
za industrijo

IR-paneli za
gostinstvo

IR-paneli
za cerkev