Skip to content Skip to footer

Vrhunski športnik Klemen Bauer se tudi greje na IR-panele

Klemen Bauer je vrhunski športnik, član slovenske biatlonske reprezentance, ki je v bogati karieri nastopil že na zimskih olimpijskih igrah leta 2006, leta 2012 pa je bil v štiričlanski mešani štafeti na svetovnem prvenstvu v Ruhpoldingu srebrn. Klemen Bauer je v letu 2019 osvojil srebrno medaljo na poletnem svetovnem prvenstvu v biatlonu v Minsku. Sicer pa je, kadar je doma, zelo rad tudi na toplem. Tako je uporabnik IR-grelnega sistema Ekosen in se greje z IR-paneli. Z nami je prijazno delil svojo izkušnjo.

Zakaj ste se odločili za ogrevanje z IR-paneli?

Za stanovanje, v katerem živim, sem iskal energijsko učinkovito in preprosto obliko ogrevanja, kar sem našel ravno v IR-panelih.

Kakšen je občutek, ko se ogrevate z IR-paneli Sunlife?

Prijeten občutek toplote, ki je enakomerno porazdeljena po prostoru. Kot bi te grelo sonce.

Kakšna je razlika med IR-ogrevanjem in vašim prejšnjim načinom ogrevanja?

Največja razlika med ogrevanjem z IR-paneli in konvencionalnim načinom je porazdelitev toplote. Pri ogrevanju z radiatorji se razgubi v višjih plasteh prostora, medtem ko paneli prijetno ogrejejo vsak predmet, skupaj s talnimi površinami. Razlika je občutna.

Kje ste kupili IR-grelne panele in ali ste s prodajalcem zadovoljni?

Za nakup sem se odločil, ko sem zadevo opazil na spletu. Strokovnjaki so mi profesionalno in prijazno svetovali, pri nakupu in kasneje pri montaži. Z njihovim pristopom sem izredno zadovoljen.

Bi IR-ogrevanje priporočili tudi drugim?

IR-ogrevanje bi priporočil vsakomur, ki mu je mar za zdravje in bi rad ob tem še privarčeval. Gre za izjemno preprost in energijsko varčen način ogrevanja, brez velikih posegov pri montaži (prenove objektov, novogradnje), pri čemer je občutek toplote nekaj posebnega. Močno priporočam.