Želje in potrebe uporabnikov so na prvem mestu | EKOSEN

Želje in potrebe uporabnikov so na prvem mestu
četrtek, 4. Junij 2020
/
novica

“Razvoj novih produktov prilagajamo potrebam in željam naših uporabnikov,” pove Aleš Babič.

Podjetje Ekosen je v preteklih letih zabeležilo veliko rast na slovenskem trgu, pa tudi na mednarodnih. Podjetje slovi po odličnih sistemih za IR-ogrevanje in zanesljivih sodelavcih, monterjih ter poprodajnih storitvah.

“Pohvalimo se lahko z odličnimi produkti, ki jih razvijamo in nadgrajujemo glede na potrebe uporabnikov IR-grelnih sistemov,” razloži njihov način dela Aleš Babič, direktor podjetja.

Prvi Wi-Fi regulator za IR-grelne sisteme

Leta 2017 je podjetje razvilo prvi regulator IR Sun, ustvarjen prav za IR-grelne sisteme. S tem regulatorjem je Ekosenu ponovno uspelo povečati prednost pred konkurenco. Regulator je namreč optimiziral delovanje IR-grelnih panelov do te mere, da je ogrevalni sistem spremenil v najbolj natančen, odziven in udoben način ogrevanja.

“Želeli smo razviti produkt, ki je prilagojen IR-ogrevanju. Pri prvih korakih razvoja je bilo najpomembnejše, da je enostaven za uporabo in da optimizira delovanje grelnega sistema. Želeli smo, da se prilagaja na spremembe v prostoru: če v prostor sije sonce, regulator zazna dvig temperature in zmanjša moč ogrevanja, prav tako zazna zračenje prostora in druge temperaturne spremembe, ki vplivajo na ogrevanje in porabo električne energije. Prednost najnovejše verzije IR Sun regulatorja (Wi-Fi regulatorja IR Sun) je tudi ta, da lahko uporabniku na daljavo omejite določene nastavitve. Nastavite lahko temperaturno območje in tako preprečite uporabniku, da temperaturo zviša in s tem povzroči višjo porabo. Prav tako je bilo zelo pomembno, da je regulator prilagojen za uporabo tudi starejšim osebam, ki modernih tehnologij niso tako vajene.”

Z regulatorjem IR Sun je podjetje uspešno prodrlo tudi na tuje trge, hkrati pa so se zasidrali v srcih uporabnikov in zasloveli kot resnično zanesljiv poslovni partner.

Nadaljnji razvoj

“Seveda razvoja nismo ustavili. V prihodnjih letih smo redno nadgrajevali osnovni model.” Predvsem pa so poslušali uporabnike, saj jih je vedno več želelo regulatorje, ki jih lahko upravljajo preko IRSUN aplikacije na pametnem telefonu, zaradi česar so se odločili, da bo naslednja nadgradnja točno ta.

Wi-Fi regulator IR Sun

Wi-Fi regulator IR Sun, novost leta 2020, tako omogoča oddaljen dostop do ogrevalnega sistema preko 2.4 GHz Wi-Fi omrežja in pametnega telefona, hkrati pa uporabniku omogočajo posodobitve sistema. Novi regulatorji imajo nove, boljše barvne zaslone, ki so še bolj odzivni, zaradi naprednega delovanja podaljšajo življenjsko dobo grelnih panelov, opozarjajo na nepravilno zračenje prostorov, merijo, računajo in optimirajo porabo električne energije. Z njihovo pomočjo lahko zmanjšate porabo električne energije za ogrevanje z IR ogrevanjem za do 20 odstotkov!

Z Wi-Fi regulatorji bodo veseli predvsem tisti, ki imajo IR-grelne sisteme ogrevanja nameščene v oddaljenih vikendih, apartmajih ali pa imajo nereden delovni čas in lahko tako še bolj personalizirajo in optimizirajo ogrevanje - s pomočjo aplikacije na svojem telefonu.

Sama aplikacija zagotavlja uporabnikom nore prednosti: s samo enim klikom lahko upravlja vse grelne panele hkrati, več regulatorjev. Aplikacijo lahko uporablja več uporabnikov (na primer vsi družinski člani), vsakemu lahko dodelimo drugačne pravice. Tako lahko nekateri spremljajo samo porabo električne energije posameznih grelnih panelov ali pa skupine le-teh, drugi pa lahko dodajajo, spreminjajo skupine, spreminjajo nastavitve grelnega sistema in še mnogo več.    

Prednosti Wi-Fi regulatorja IR Sun:

 • upravljanje celotnega sistema z eno aplikacijo,
 • aplikacijo lahko uporabljajo vsi družinski člani,
 • uporabniki imajo možnost upravljati več objektov/stanovanjskih ali poslovnih enot,
 • možnost servisa na daljavo,
 • nadzor nad stroški posameznega regulatorja ali skupine,
 • nastavljanje urnika ogrevanja,
 • opozarja pri nepravilnem zračenju in previsoki porabi električne energije,
 • razvit in proizveden je bil v Sloveniji,
 • IR-grelni sistem spremeni v najbolj natančen, odziven in udoben način ogrevanja,
 • pripomore k pravilni uporabi in varčuje z energijo.

Izkušnja uporabnika

Sara Golob ima IR-panele in Wi-Fi regulator IR Sun ter o svoji izkušnji z IR-ogrevanjem pravi: “Ker gre za novogradnjo, smo se pred odločitvijo o vrsti ogrevanja posvetovali z različnimi podjetji, svetovalci. O IR-ogrevanju podjetja Ekosen sta nas najbolj prepričali pol manjša investicija kot v toplotno črpalko in skoraj enaka poraba. Prvo leto ogrevanja z IR-paneli je bila skupna poraba za 200 m2 okoli 560 evrov. Prepričala sta nas tudi veliko daljša garancija in sistem, ki ne potrebuje servisov in vzdrževanja, kar na dolgi rok zame pomeni še manj stroškov. IR-ogrevanje bi priporočala vsem, ki želijo enostavno, zelo prijetno in poceni ogrevanje. Vse podatke o ogrevanju imam vidne tudi na aplikaciji na telefonu, kjer lahko spremljam trenutno porabo in nastavim želeno temperaturo za vsak prostor, tudi ko me ni doma.”

Sara Golob, Ivančna Gorica

Želite izvedeti več o IR-ogrevanju?

Za pripravo rešitve z IR grelnim sistemom Ekosen pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 30 10 ali pišite na e-naslov info@ekosen.si.

Lahko pa nas obiščete v salonih:

 • v Miklavžu na Dravskem polju (pri Mariboru), Ptujska cesta 17,
 • v Mengšu (pri Ljubljani), Gorenjska cesta 19.