11 točk, ki jih morate preveriti pred investicijo v IR-ogrevanje | EKOSEN

11 točk, ki jih morate preveriti pred investicijo v IR-ogrevanje
petek, 5. April 2019
/
novica

Ko se odločamo za investicijo v IR-ogrevanje, je pogosto vprašanje, v čem je razlika med izdelki in ponudniki ter kaj vse naj pri nakupu upoštevamo. IR-grelni paneli so razmeroma nov način ogrevanja, zato tudi ni veliko podjetij, ki bi imela dovolj znanja in izkušenj, posebej problematično pa je zagotavljanje pogojev garancije in servisa pri ponudnikih, ki to opravljajo kot dopolnilno dejavnost ali izdelke prodajajo izključno na spletu. Izbira ponudnika, kot je Ekosen d.o.o., ki ima dolgo tradicijo in veliko znanja, ponuja kakovostno montažo, ima dober servis, uporabniki pa imajo z njim pozitivne izkušnje, so gotovo ključni dejavniki, ki naj vas vodijo pri izbiri. Tako bodo IR-paneli zagotovo navdušili. 

 

 

1. Kakovosten produkt je opazen tudi na zunaj

IR-grelni panel se od drugih zelo hitro loči tudi po zunanjosti. Zanimati nas mora, ali je izdelek narejen natančno, iz katerih materialov je in zakaj ravno iz teh. Pomembno je tudi, ali zna trgovec pojasniti razlike in da si izdelke ogledamo v živo. Slike na spletu so namreč pogosto precej drugačne od realnih izdelkov. Vzemite si torej čas in si pred nakupom oglejte izdelke pri katerem od uporabnikov ali v prodajnih salonih. Podjetje Ekosen d.o.o. vam lahko svoje izdelke predstavi in pokaže v svojih razstavnih salonih  Miklavžu na Dravskem polju (pri Mariboru) in v Mengšu (pri Ljubljani).,

2. IR-panel ne pride sam

Delovanje še tako vrhunskega IR-panela je odvisno od učinkovite regulacije. Regulacija sistema je ključ do prihrankov in udobja. Pozanimajte se, kaj zmore regulacija sistema, ki ga kupujete. Razlike so lahko ogromne. Upravljanje vpliva tudi na življenjsko dobo. Ekosen d.o.o. je na tržišče pripeljal nov IR SUN regulator, ki se od obstoječih regulatorjev precej razlikuje: deluje na popolnoma drugačen način. Je najbolj natančen in odziven, pripomore k optimalni porabi električne energije, prav tako pa celo podaljša življenjsko dobo grelnih panelov. 

3. Ali so izdelki certificirani in preizkušeni v praksi?

Certificiranje je samo nujen korak, da se lahko izdelki prodajajo. Šele praksa pokaže vse nepravilnosti. Ali so izdelki preizkušeni in merjeni v neodvisnem laboratoriju? Ali ima podjetje dokumentacijo za izdelke, ki jih ponuja? Ali ima podjetje stranke, ki izdelke uporabljajo več let brez težav? Ekosen d.o.o. se lahko pohvali z veliko zadovoljnimi strankami, ki grelne panele uporabljajo že več let. Vsi ponujeni produkti so preizkušeni, testirani in temu primerno certificirani, podjetje pa se lahko pohvali tudi s certifikatoma Excellent SME in najboljšo boniteto odličnosti AAA! 

4. Svetovanje pri Ekosenu poteka pred nakupom, med njim in po njem

Prodaja na daljavo je sicer udobna za trgovca, vendar ima lahko slabosti za stranko. Zaradi tega kakovostni ponudniki vsaj pred večjimi projekti pridejo na lokacijo in opravijo svetovanje ali pa stranka zagotovi vse potrebne podatke. V vsakem primeru je treba zbrati dovolj podatkov, da se ocenita smotrnost in vsebina nakupa. Po nakupu stranka ne sme ostati sama, saj ji mora podjetje pomagati izkoristiti sistem in odpraviti morebitne težave.

5. Montaža lahko pokvari izdelke in vaše prostore

Pomen strokovne montaže je večplasten. Najprej morajo monterji vedeti, kam postaviti izdelke, kako jih varno pritrditi, svetovati morajo znati glede ostale napeljave, poskrbeti za kakovostne materiale, za čistočo in zaključna dela. Če monter dela s paneli ni vajen, lahko nastane vrsta napak, ki imajo negativne posledice. Pomembno je torej, da izberete monterje z izkušnjami.

6. Vrednost ponudnika se pokaže, ko gre kaj narobe

Sistem ogrevanja kupujete za nadaljnjih 25 let. Ali ste res pripravljeni za nekaj evrov ostati sami, ko gre kaj narobe? Garancija je pomembna. Prav tako je pomembno, da jo lahko stranka uveljavlja tudi čez 10 let, ne pa da jo podjetje sicer obljublja, a že kmalu pristane v stečaju. Ekosen d.o.o. je prvo podjetje, ki je grelne panele pripeljalo na slovensko tržišče. Prav zaradi tega si lahko privoščijo 12 let garancije na svoje najboljše panele Sunlife.

7. Glejte investicijo na dolgi rok

Danes vrsta energenta ni več bistvena. Ta je sicer pomembna, ni pa ključna. Bistveni so začetna investicija, udobje uporabe, dolga življenjska doba, izgled. Ne nasedajte prodajnim trikom, ki govorijo le o porabi predragih sistemov ogrevanja.

8. Vprašajte in preverite

Danes je zelo lahko dobiti mnenja uporabnikov. Ta so namreč povsod. Preverite, kako se podjetje vede v praksi, kako se odziva na reklamacije, kaj nudi in kaj dejansko dostavi. Poglejte, kaj pravijo uporabniki. Pri tem opozarjamo na razne teoretike, ki sistema niso niti videli od blizu. Mnenja uporabnikov ne smejo biti ključna pri odločanju, lahko pa so vir vaših vprašanj ponudnikom.

9. Ali ponudnik zna odgovoriti na vaša vprašanja strokovno in razumljivo?

Ponudnik mora znati odgovoriti na vprašanje strokovno in razumljivo, ob tem pa podpreti svoje izjave z dejstvi, kjer je to mogoče. Ni dovolj, da pove le, kar piše na internetu – to je lahko razlog za preplah.

10. Ne kupujte IR-ogrevanja zaradi zdravja

Čeprav ima IR-toplota vrsto pozitivnih učinkov na zdravje, naj to ne bo razlog za nakup, saj je za terapevtske namene raba popolnoma drugačna kot za ogrevanje. Pri IR-ogrevanju so pozitivni učinki vezani predvsem na dejstvo, da je v zraku manj prahu in da je toplota, ki jo oddaja, zelo naravna in prijetna.

11. Kupujte pri podjetju z vizijo

Tako podjetje bo z večjo verjetnostjo obstajalo čez 10 let in vam bo ves ta čas lahko ponudilo še druge storitve ali izdelke, za katere boste lahko kot njihova stranka dobili dodane ugodnosti. Da je Ekosen d.o.o. podjetje z vizijo, dokazuje že več let. Trenutno je ponovno korak pred vsemi, in sicer prav zaradi edinstvenega IR Sun regulatorja.