Dobro je, da do soseda ne prideš v copatih, a da je blizu, ko ga potrebuješ! | EKOSEN

Dobro je, da do soseda ne prideš v copatih, a da je blizu, ko ga potrebuješ!
nedelja, 30. Junij 2019
/
novica

Mama in hči se vsaka v svoji hiši grejeta z IR grelnimi paneli sistema Ekosen

V velikih družinskih hišah pri nas si v pritličju praviloma dom organizira starejša generacija, v nadstropju pa mlajša. Medgeneracijska pomoč je dobrodošla, vendar sobivanje pod eno streho pogosto prinaša izzive.

V oddaji Ambienti so našli precej neznačilen in uspešen način sobivanja dveh generacij. In ne samo to – mama in hči sta izbrali ogrevanje z IR-paneli.

Anka in Martina, mati in hči, obe pediatrinji, sta se odločili zgraditi svoji hiši druga ob drugi na območju Radencev. Zdaj živita vsaka svoje življenje, ena v marelični, druga v rumeni hiši, kljub temu pa vsak dan skupaj skuhata kosilo in popijeta kavo, medtem ko vnukinja Tara babico obišče celo večkrat na dan.

Dnevna soba s kuhinjo - IR panel Sunlife One 3 x 1000 W

Kopalnica in WC - IR panel Sunlife Glass 700 W

In kako sta se odločili za ogrevanje z IR-paneli?

Sprva sta načrtovali ogrevanje s talnim gretjem oziroma toplotno črpalko, z investicijo približno 12.000 evrov. A mama Anka, ki rada bere in je zelo dovzetna za novosti, je našla in raziskala ogrevanje z infrardečimi paneli. Zato sta za ogrevanje obeh hiš izbrali grelne panele IR, s katerimi so vse članice izredno zadovoljne.

Splanica IR panel Sunlife One 850 W

Otroška soba IR panel Sunlife One 850 W

 

Ali je IR-toplota podobna toploti iz inkubatorjev za prezgodaj rojene otroke?

»Da, podobna je,« pravi Anka, ob tem pa Martina dodaja: »IR-toploto oddajajo vsa telesa, ki so ogreta, saj to ni nič nenavadnega. IR-paneli so na stropu, toplota je čudovita, razporejena po vsem prostoru,« pove Anka, »ogrevanje pa se vključuje samo, tako da z nastavitvami nimamo dodatnega dela.«

IR Sun regulator

Pri katerem ponudniku sta izbrali sistem IR-ogrevanja?

Grelne panele sta naročili pri podjetju Ekosen, ki jima je poleg montaže panelov zagotovilo še dodatne visokotehnološke rešitve: stene so premazali s termokeramičnim premazom Thermosun, ki izboljšuje energijski izkoristek, stene ohranja dalj časa tople, hkrati pa preprečuje nastajanje plesni ter regulatorje IR Sun, ki ves čas skrbijo za enakomerno ogrevanje.

Modna, trajnostna in premišljena izbira: kombinacija sončne elektrarne in IR-ogrevanja

Anka in Martina razmišljata tudi o vgradnji sončne elektrarne, ki bi jima zagotovila dovolj elektrike za gospodinjstvo in ogrevanje ter za pripravo tople vode.

Aleš Babič iz Ekosena pojasnjuje: »Gospa ima hišo najnovejše gradnje s površino okoli 110 kvadratov. Celotna naložba v samooskrbo takšne hiše bi znašala le okoli 13.000 evrov, tj. 4000 za infrardeče panele in 8000–9000 evrov za 7-kilovatno sončno elektrarno.«

Tako bi obe hiši proizvedli dovolj električne energije. Investicija bi se povrnila hitro, hkrati pa bi lahko poleti hišo zastonj hladili ali pa segrevali tudi vodo v morebitnem bazenu. Za to kombinacijo se odloča vedno več ljudi, ki želijo ugodno, trajnostno ter do narave in denarnice prijazno rešitev.

Poglejte si video intervju

Prednosti IR-grelnega sistema Ekosen

 • preverjeni, ustrezno certificirani produkti
 • do 12-letna garancija
 • 30 let življenjske dobe grelnih panelov
 • stroški ogrevanja so do 60 % nižji
 • investicija je možna po korakih
 • izredno prijeten občutek ob ogrevanju
 • enakomerno razporejena toplota
 • odpravlja vzroke za vlago in plesen
 • preprosto upravljanje
 • preprosta montaža
 • vzdrževanje NI potrebno
 • ogrevanje, prijazno do okolja

Ekosen ima v Sloveniji že več kot 6000 zadovoljnih uporabnikov IR-sistemov Ekosen.

Vas zanima, koliko bi privarčevali v 1, 5, 15 ali 25 letih, če bi svoj dom ogrevali z IR-grelnim sistemom Ekosen? Preverite TUKAJ