Ekosenovo “Sončno vozilo” | EKOSEN

Ekosenovo “Sončno vozilo”
četrtek, 27. Maj 2021
/
novica

Odslej boste na cesti in v bližini teniških igrišč tako v Sloveniji kot izven naših meja lahko opazili Ekosenovo Sončno vozilo. Podjetje Ekosen s štipendijo podpira mlado teniško igralko Elo Plošnik. Natančneje je štipendija namenjena za avtodom, ki mlado tenisačico varno pripelje do vseh treningov ter turnirjev. Posebnost avtodoma je, da se Ela v njem greje z IR paneli, kar še kako prav pride tudi v trenutno malce bolj hladnem vremenu.

Direktor podjetja Ekosen Aleš Babič: “Tudi sam sem bil športnik. Vem, kako je, ko kot mlad športnik iščeš podporo, tudi sponzorje. Vem, da je športnikom na začetku težko. Predvsem finančno je lahko šport velik zalogaj, sploh tenis. Začetki so najtežji in želim pomagati kolikor lahko. Ela je na različnih turnirjih in treningih po Sloveniji in veliko lažje je, ko ima avtodom. V avtodom smo vgradili IR panele. Glede na to, da Ela v avtodomu velikokrat prespi, smo poskrbeli, da ji je toplo. Klasičen sistem je bil namreč bolj hladen. Z IR paneli je bolj toplo in se hitro segreje. Z malo moči je še bolj toplo. Tudi v mesecu maju, ko še ni poletnih temperatur, je notri sončno in toplo. Ime “sončno vozilo” smo nadeli, ker verjamem, da je prihodnost sončna. Prav tako je notri v avtodomu na nek način sončna toplota, ki jo oddajajo naši paneli.”

Babič še dodaja, da komaj čaka na lepše vreme, ko se bo z Elo lahko pomeril na teniških igriščih.

Teniška igralka Ela Plošnik: “Vesela sem za vso pomoč in podporo podjetja Ekosen. Hvala vsem, da so me tako toplo sprejeli. Na drugi strani so poskrbeli, da mi bo toplo tudi v malce bolj hladnih dnevih. Tudi sama komaj čakam, da se lahko iz zaprtih dvoran preselimo ven. Verjamem, da bo kmalu tudi zunaj več lepih dni. Veselim se tudi najinega teniškega dvoboja.”

Vir: proelium.si