Na obisku pri nogometašu Marcosu Tavaresu in njegovi družini (oddaja Ambienti) | EKOSEN

Na obisku pri nogometašu Marcosu Tavaresu in njegovi družini (oddaja Ambienti)
ponedeljek, 23. Marec 2020
/
novica

Za zelo gledano televizijsko oddajo Ambienti je vrata svojega doma odprl Marcos Tavares, mariborski nogometaš brazilskega porekla, ki že 12 let spretno preigrava nasprotnike na zelenicah za NK Maribor. 

Z družino živijo v lepo urejenem stanovanju, s starodavnimi obokanimi stropi, na katerih so diskretno pritrjeni IR-grelni paneli. Za regulacijo toplote so se odločili za IR Sun regulator, na katerem si mlajši sin z veseljem nastavi brazilske temperature.

Marcos je povedal, da je zelo zadovoljen z IR-grelnim sistemom. Posebej všeč mu je, da pri tem načinu ogrevanja, ne porabi časa za vzdrževanje. IR-panele namreč monterji spretno montirajo v prostor in kasneje ni potrebe po vzdrževanju, saj so brez gibljivih delov.

Direktor našega podjetja, Aleš Babič, pravi, da so IR-paneli primerni za starejše hiše, saj je poseg v objekt minimalen. Optimalna namestitev panelov je seveda na strop, najdemo jih pa tudi na steni v obliki ogledala. Obstajajo pa še druge verzije, kot so na primer stolpci ali diskusi. Za reguliranje toplote priporoča IR Sun regulator, ki ima možnost zaklepa želenega temperaturnega območja, s čemer zmanjšamo možnost previsoke porabe električne energije.

Tukaj lahko preberete celoten članek.