Rajska koča na Krvavcu | EKOSEN

Rajska koča na Krvavcu
torek, 19. November 2019
/
novica

Na Krvavcu, na enem najbolj priljubljenih slovenskih smučišč, smo poleg urejenih pohodniških poti, čudovitih razgledov in številnih gob našli še hišo, ki nam je padla v oči.

Občutek ogrevanja z IR-paneli je izredno prijeten, strošek ogrevanja smo prepolovili.

IR-ogrevanje postaja pogostejša rešitev, saj uporabniki prepoznavajo enostavnost in uporabnost, hkrati pa so stroški porabe zelo nizki. Tako so IR-grelni paneli primerni za stanovanja, hiše, pisarne, športne in kmetijske objekte pa seveda tudi za vikende, brunarice in koče. Svojo uporabniško izkušnjo z IR-grelnim sistemom Ekosen je z nami prijazno delil Andraž Černič iz brunarice Alpinka (www.alpinka.eu) na Krvavcu, sicer univ. dipl. inž. arhitekture.

Andraž, zakaj ste se odločili za ogrevanje z IR-paneli?

Brunarico Alpinka na Krvavcu smo dolga leta ogrevali s toplozračnim kaminom na drva, ki nam je sicer dobro služil, a pokuril zelo veliko vedno dražjih drv, povzročal prah in umazanijo vsepovsod. Po temeljitem razmisleku in tehtanju alternativnih možnosti ogrevanja so nam IR-paneli teoretično ustrezali, po zadnji zimi uporabe pa so se izkazali kot resnično prava, hitra in preprosta rešitev.

Kakšen je občutek pri ogrevanj z IR-paneli Sunlife?

Občutek pod IR-paneli je prijeten, kot bi stal pod toplim soncem. Koča je enakomerno topla. Nam in tudi gostom ta toplota zelo ustreza.

Kaj ste ugotovili pri uporabi regulatorja IR Sun? Vam je v pomoč?

Regulator IR Sun je temeljito proučen, preprost za uporabo in na videz eleganten. Absolutno nam je v pomoč. Ima več uporabnih funkcij, ki jih z lahkoto osvojimo in z njihovo uporabo tudi občutno prihranimo.

Kje ste kupili IR-grelne panele in ali ste s prodajalcem zadovoljni?

IR-panele smo kupili na sejmu, kjer so nam jih podrobno in profesionalno predstavili. Po letu dni uporabe lahko povem, da »brez drobnega tiska«, ki je danes, žal, marsikje prisoten. Prodajalec je bil korekten, zavzet in odlično informiran o produktih.

Kakšna je razlika med IR-ogrevanjem in prejšnjim načinom ogrevanja?

Razlika je očitna. Celotni strošek smo znižali za skoraj polovico, z enim klikom je vse urejeno – ogreto, pa še narave ne onesnažujemo več čezmerno.

Bi IR-panele Sunlife, regulator IR Sun in IR-ogrevanje na splošno priporočili tudi drugim?

IR-paneli so idealna rešitev za vikende, zidanice in podobne objekte v gorah in ob morju in poleg ekonomskega učinka ponujajo montažo v enem dnevu in lagodno upravljanje tudi za starejše, kar je zelo pomembno. Preverjeno priporočam.

Zgodba o hiši sega že pol stoletja nazaj, v sedemdeseta leta, ko je arhitekt Dušan Černelč, sicer zagrizen alpinist in smučar, kupil parcelo le lučaj od smučišča. Ko je uvidel, da sam nima ambicije zidati na njej, jo je predal sinu Andražu, prav tako arhitektu. Andraž je na občini dobil skoraj proste roke glede njenega izgleda, tako da je tu kmalu zrasla hiša, ki se je z leti le malo spreminjala. Preberite celotni članek na www.tvambienti.si

Prednosti IR-grelnega sistema Ekosen

 • preverjeni, ustrezno certificirani produkti
 • do 12-letna garancija
 • 30 let življenjske dobe grelnih panelov
 • stroški ogrevanja so do 60 % nižji
 • investicija je možna po korakih
 • izredno prijeten občutek ob ogrevanju
 • enakomerno razporejena toplota
 • odpravlja vzroke za vlago in plesen
 • preprosto upravljanje
 • preprosta montaža
 • vzdrževanje NI potrebno
 • ogrevanje, prijazno do okolja

Ekosen ima v Sloveniji že več kot 6000 zadovoljnih uporabnikov IR-sistemov Ekosen.

Vas zanima, koliko bi privarčevali v 1, 5, 15 ali 25 letih, če bi svoj dom ogrevali z IR-grelnim sistemom Ekosen? Preverite TUKAJ