Zaradi prijetne toplote IR-panelov smo v družini izredno zadovoljni. | EKOSEN

Zaradi prijetne toplote IR-panelov smo v družini izredno zadovoljni.
sreda, 17. April 2019
/
novica

Tina Prah je žena in mama treh majhnih otrok. Z družino živi v hiši na območju Celja, ki so jo opremili z IR-paneli in regulatorji IR Sun. Prej so se ogrevali s klimatsko napravo, zaradi česar so bili otroci ves čas prehlajeni, hkrati pa je bil strošek električne energije zelo visok. Zato so začeli iskati alternativo in jo našli pri podjetju Ekosen. Gospa Tina je svojo uporabniško izkušnjo z IR-grelnim sistemom Ekosen prijazno delila z nami.

Zakaj ste se odločili za ogrevanje z IR-paneli?

Do rešitve z IR-paneli smo prišli po naključju, saj smo se prej ogrevali s klimatsko napravo. Ta je morala v dveh prostorih ves čas delovati, da smo ogreli skupni dnevno-kuhinjski prostor, kopalnico in hodnike ter dve sobi. Naši trije otroci so bili zaradi klime velikokrat prehlajeni, saj je ves čas pihalo. Hkrati je bil strošek porabe električne energije zelo visok in je že načenjal družinski proračun. Nato smo izvedeli za ogrevalni sistem Ekosen. Svetovalec je prijazno opravil meritve in izračun, nam pojasnil, kako zadeva deluje, pa tudi sami smo se na spletnih straneh poučili o IR-ogrevanju. Na podlagi ugotovitev in svetovanja smo se odločili, da IR-ogrevanje namestimo po vsej hiši.

Dnevna soba  - IR panel Sunlife One 1000 W

Kakšen je občutek, odkar se ogrevate z IR-paneli Sunlife?

Sama sem se morala sprva na tovrstno toploto navaditi, saj je drugačna kot pri drugih načinih ogrevanja. Mož in otroci so ga sprejeli odlično, jaz pa sem bolj »zmrzljive« narave in smo morali sistem nastaviti na 22 oz. 23 stopinj Celzija, da je bilo dovolj toplo tudi zame. Občutek je zdaj zelo prijeten. Zelo dobro je, da tla in predmeti v prostoru niso mrzli, tako da se otroci lahko v miru igrajo na tleh, ne da bi se bala, da se bodo prehladili. Resnično je manj prehladov, odkar se ogrevamo z IR-paneli.

Kaj ste ugotovili pri uporabi regulatorja IR Sun? Vam je v pomoč?

To sicer prepuščam možu, saj je bolj tehnični tip, zato on spremlja tudi porabo. Ga pa zlahka uporabljam in nastavljam tudi sama. V prostorih je vedno občutek svežega zraka, in ne suhega, kot je bilo pri prejšnjem načinu ogrevanja.

Velika otroška soba -  IR panela Sunlife One 850 W + 300 W

Kakšna je razlika med IR-ogrevanjem in vašim prejšnjim načinom ogrevanja?

Oh, velika. Najbolj sem vesela, da ni več pihanja in mešanja zraka, kot je bilo pri klimatski napravi, hkrati pa je temperatura v prostoru enakomerna, kar mi je zelo všeč, pa še v noge me več ne zebe. Kot sem že omenila, pa sem se sama morala navaditi na tovrstno toploto. Zdaj se mi zdi odlična in ne bi več zamenjala načina ogrevanja.

Kuhinja in mini hodnik IR panel Sunlife One 400 W

Kje ste kupili IR-grelne panele in ali ste s prodajalcem zadovoljni?

IR-panele smo kupili pri podjetju Ekosen in smo bili izredno zadovoljni, saj so uredili vse potrebno, da ogrevalni sistem deluje brezhibno. Tudi svetovanje je bilo odlično. 

Kopalnica z WC IR panel Sunlife One 700 W

Bi IR-panele Sunlife, regulator IR Sun in IR-ogrevanje na splošno priporočali tudi drugim?

Vsekakor. Ob tem se mi zdi dobro, da se ljudje o IR-ogrevanju nekoliko poučijo, saj mislim, da o njem premalo vedo. Ne smem pozabiti omeniti, da smo strošek porabe električne energije zaradi IR-panelov občutno znižali, za najmanj 40%. To pa je za našo petčlansko družino več kot dobrodošlo.

Pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 30 10 in se že danes dogovorite za brezplačno svetovanje in meritve na domu. Za vas bomo pripravili celotno rešitev ogrevanja vašega doma  brezplačno!