Slovenski proizvod

Lastna proizvodnja

Naši najbolj prodajani IR-paneli in IR Sun regulator so izdelani v lastni proizvodnji na podlagi večletnih izkušenj.

Garancija

Na naše najbolj prodajane IR-panele zagotavljamo najdaljšo 15-letno garancijo na tržišču z možnostjo podaljšanja na 20 let.

Kakovostni materiali

Pri izdelavi naših produktov uporabljamo materiale najvišje kakovosti, posledica česa je dolga življenjska doba produktov in najvišja učinkovitost.

Prednosti IR-ogrevanja v primerjavi z drugimi ogrevalnimi sistemi

Že poznate vse prednosti, ki jih prinaša IR-ogrevanje?

Klasični ogrevalni sistemi v večini delujejo po principu kroženja zraka (konvekcija). Ogrevan zrak se dviguje, ohlajen pa spušča, pri čemer prihaja do naravnega kroženja zraka. V prostoru, ki je ogrevan na ta način prihaja do dvigovanja prahu in pršic. Poleg tega se zmanjša zračna vlažnost. Vse to lahko povzroči negativne posledice na naše zdravje in počutje, suho ozračje in morebitne težave z dihanjem. Toplota je zaradi kroženja zraka neenakomerno razporejena v prostoru, saj se topel zrak dviguje pod strop, tla ostajajo hladna, če je ogrevano z radiatorskim sistemom.  Zaradi toplotnih razlik med tlemi in stropom, ki je lahko tudi do 7 °C temperaturne razlike , imajo mnogi pogost občutek hladnih nog.

IR-sistem ogrevanja občutno zmanjša dvigovanje prahu in pršic, saj zaradi drugačnega načina prenosa toplote ne prihaja do kroženja zraka oziroma je bistveno zmanjšano. Temperaturne razlike med stropom in tlemi so manjše - le okoli 1-2 ⁰C. Tla so toplejša za okoli 3-4 ⁰C kot pri klasičnem radiatorskem sistemu ogrevanja.  Ker je kroženje zraka zmanjšano in gre za nizkotemperaturni sistem ogrevanja zraka ne izsušujemo, kar pripomore k bolj zdravemu okolju.

 

 • Nižja naložba. V povprečju je sistem IR-ogrevanja cenejši za nakup kot toplotne črpalke. Na primer, za ogrevanje 140-160 kvadratnih metrov velike hiše novogradnje boste potrebovali približno 6500 EUR za celoten IR-sistem najvišjega kakovostnega razreda, medtem ko boste za kvalitetno toplotno črpalko z vsemi napeljavami in  termostati potrebovali okvirno 14.000 EUR.
 • Ni potrebna zunanja enota, ki je pogosto zelo moteč element, z večjim posegom v podobo okolice hiše, hkrati pa so večinoma zunanje enote zelo glasne in motijo nočni mir.
 • Največje razlike se pokažejo na dolgi rok, saj v obdobju 20 let pri kvalitetnem IR-sistemu ogrevanja ni vzdrževanja in večinoma brez potrebnih servisov.
 • Garancija do 15 let in življenjska doba do 40 let na najboljše IR-panele je večinoma več kot 2x daljša od toplotnih črpalk, saj IR-paneli nimajo gibljivih delov, kompresorjev in tekočin, ki imajo možnost okvar, kar pomeni brez dodatnih stroškov za uporabnika.
 • Hitrejša odzivnost sistema in hitrejše prilagajanje na zunanje in notranje spremembe temperatur.
 • Dolgoročno lahko dosegamo veliko nižje skupne in obratovalne stroške s kvalitetnim sistemom IR-ogrevanja kot v primerjavi s toplotno črpalko

 • Visoki prihranki pri ogrevanju. V praksi se je pokazalo, da so stroški s kvalitetnim sistemom IR-ogrevanja veliko nižji in sicer lahko dosegajo do 50% prihranke v primerjavi s kurilnim oljem.
 • Z vgradnjo kvalitetnega IR-ogrevanja pridobite dolgotrajno in varno naložbo, saj je življenjska doba IR-panelov Ekosen do 40 let, kar je okvirno 2x daljša doba od peči na kurilno olje.
 • Ni centralnega sistema upravljanja, temveč je možnost temperiranja vsakega prostora ločeno, kar še dodatno poveča toplotno udobje in natančen nadzor nad delovanjem in porabo.
 • Enostavna in hitra vgradnja celotnega ogrevalnega sistema z IR-paneli je izvedena brez večjih posegov v prostor.
 • Brez vzdrževanja: IR-paneli ne zahtevajo vzdrževanja, kar pomeni, da boste prihranili stroške servisa in popravil. Peči na kurilno olje pa je treba redno servisirati, da delujejo učinkovito in varno.
 • Zdravo ogrevanje: IR-ogrevanje je popolnoma varno za zdravje, saj ne oddaja škodljivih emisij. Peči na kurilno olje pa lahko oddajajo škodljive emisije, kot so ogljikov dioksid in dušikov oksid.
 • Hitra odzivnost: IR-paneli se hitro odzivajo na temperaturne spremembe in tako dosegajo hitrejše prilagajanje na zunanje in notranje spremembe temperatur.

 • Čisto in brez dima: IR-ogrevanje ne proizvaja dima, saj ne uporablja goriva ali zgorevanja. To pomeni, da ni potrebe po čiščenju dimnikov ali odstranjevanju pepela.
 • Enakomerna porazdelitev toplote: IR-paneli enakomerno oddajajo toploto po prostoru, kar zagotavlja prijetno temperaturo v vseh delih sobe. Pri pečeh na drva je toploto težje uravnotežiti, saj je večina toplote koncentrirana okoli peči (kadar uporabljamo kamin).
 • Enostavna namestitev in uporaba: Namestitev IR-ogrevalnih panelov je preprosta in ne zahteva posebnih priprav ali dimenzioniranja dimnikov. Poleg tega je upravljanje sistema IR-ogrevanja Ekosen enostavno in avtomatizirano.
 • Varčevanje z energijo: IR-ogrevanje je pogosto energetsko učinkovitejše saj dosegamo manjše porabe v primerjavi s pečmi na pelete.
 • Boljši nadzor temperature: Sistem IR-ogrevanja omogoča natančno regulacijo temperature v vsakem prostoru, kar zagotavlja optimalno udobje. Pri pečeh na drva ali pelete je težje doseči natančen nadzor temperature vsakega prostora.
 • Boljša varnost in manj vzdrževanja: IR-ogrevalni sistemi so običajno varnejši, saj ne uporabljajo odprtega ognja ali goriv. Poleg tega ni potrebe po rednem čiščenju dimnikov, praznjenju pepela ali drugem vzdrževanju.
 • Prilagodljivost pri namestitvi: IR-ogrevalne panele je mogoče namestiti na različne načine. To omogoča večjo prilagodljivost pri oblikovanju prostora.

Za več informacij in izračun nas kontaktirajte

Želite izvedeti več o IR-ogrevanju in o višini investicije v IR-ogrevalni sistem?
Naši strokovnjaki so vam z veseljem na voljo.

Kontaktirajte nas

Celovit pristop v 6. korakih

01

Prijava na posvet

Kontaktirajte nas preko telefona, spletnega obrazca ali v salonu.

02

Pogovor s svetovalcem

Z izbranim specialistom ogrevanja se boste pogovorili o najboljši rešitvi.

03

Ogled objekta

Specialist si bo ogledal vaš objekt in zbral informacije za energetski izračun

04

Izdelava ponudbe

Na podlagi energetskega izračuna prejmete natančno ponudbo.

05

Strokovna montaža

Po določitvi termina sledi obisk specializiranega monterja.

06

Uporaba

Z zadovoljstvom vklopite IR-ogrevanje in se udobno namestite.