Skip to content Skip to footer
0 items - 0,00 € 0
EKOSEN D.O.O.

Politika zasebnosti
in piškotki

EKOSEN D.O.O.

Politika zasebnosti
in piškotki

Vaše osebne podatke zbiramo in obdelujemo s posebno pozornostjo, zavedajoč se njihovega pomena. Osebne podatke zbiramo in obdelujemo na podlagi vašega soglasja, pogodbe, zakonitega interesa ali veljavne zakonodaje. 

Upravljalec osebnih podatkov: Ptujska cesta 17, Miklavž na Dravskem polju, 2204 Miklavž na Dravskem polju, e-mail: info@ekosen.si, telefon 040 840 627. V podjetju je imenovana pooblaščena oseba za varstvo podatkov, ki je dosegljiva na elektronskem naslovu info@ekosen.si 

Vse naše aktivnosti so v skladu z evropsko zakonodajo (Uredbo (EU) 2016/697 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o pretoku takih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov ali GDPR) in konvencijami Sveta Evrope (ETS št. 108, ETS  št.181, ETS št. 185, ETS št. 189) in nacionalno zakonodajo Republike Slovenije (Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/07), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT, Ur. l. RS, št. 96/09 in 19/15) itd.). 

Vpis vaših podatkov na naši spletni strani poteka prek varne povezave (https). 

Zakaj smo opravičeni do obdelave osebnih podatkov?

Ob obisku naše spletne strani uporabljamo podatke za:

  • izvršitev vašega naročila – ko na naši spletni strani opravite nakup, vaše podatke obdelujemo in hranimo za obdelavo vašega naročila in izpolnitvijo naših zakonskih obveznosti;
  • pošiljanje informacij za zdravje, ponudb, obvestil ipd;
  • ugotavljanje števila obiskovalcev in drugih podatkov, ki jih pridobimo s piškoti.

Osebne podatke obdelujemo z namenom, da naše storitve še izboljšamo. Z vpisom v seznam registriranih kupcev in naročilom soglašate z obdelavo in hrambo vaših podatkov. Vaše podatke brez vašega posebnega soglasja posredujemo našim poslovnim partnerjem (npr. dostavna služba), ki sodelujejo pri realizaciji vašega naročila. Obdelujemo jih na osnovi pogodbe, zakona in na podlagi soglasja z obdelavo osebnih podatkov. 

Viri osebnih podatkov

Osebne podatke večinoma pridobivamo neposredno od vas preko naše spletne strani ali pri komunikaciji vami. Nekatere druge podatke pa lahko dobivamo tudi od naših partnerjev, npr. bank ali transportnih družb. V primeru, da pri nas opravite nakup, lahko v zvezi z izvajanjem sklenjene kupoprodajne pogodbe prejmemo dodatne podatke s strani bank, naših partnerjev, ki upravljajo plačilne sisteme, in transportnih partnerjev, npr. podatke o številki vašega transakcijskega računa, uspešno izvedenih plačilih ali dostavi in prevzemu blaga. 

Urejanje vaših osebnih podatkov 

Vse podatke, ki ste nam jim posredovali prek spletne strani lahko sami urejate na enak način, kot ste jih prvič vnašali. Lahko zahtevate, da vaše podatke trajno brišemo iz naših evidenc, razen tistih podatkov, ki jih po zakonu moramo hraniti v poslovnih knjigah. V primeru tehničnih ali drugih težav, nam lahko vaše želje posredujete na e-mail naslov info@ekosen.si

Varstvo osebnih podatkov - katere podatke obdelujemo?

Če obiskujete našo spletno stran, o vaših dejanjih zbiramo nekatere podatke. S piškotki sledimo, katere izdelek ste si ogledovali, preko katere naprave, s katerim brskalnikom, ob katerem času in podobno, s katerim operacijskim sistemom in podobne tehnične informacije, pri čemer ne hranimo vaših osebnih podatkov. Če ste registrirani uporabnik, potem zbiramo vse podatke, ki ste jih ob vpisu vnesli, ob nakupu pa vse podatke iz vaših nastavitev ter podatkov o opravljanem nakupu. Generalno obdelujemo naslednje podatke:

  • identifikacijski podatki: ime in priimek, spol, ime firme, ID za DDV, če ste pravna oseba, uporabniško ime in geslo;
  • kontaktni podatki: naslov, e-naslov, telefonske stike, naslov za dostavo;
  • podatki o vaših nastavitvah: ali želite prejemati naše informacije, kode za popuste ipd.
  • podatki o naročilih: naročeni artikli, načini plačila, reklamacije, vračilo izdelka; podatke o nedokončanih in preklicanih naročilih; podatke o prejemu naročila s priporočilom oseb iz partnerskega programa.
  • vedenjski podatki: ali ste naša poslana sporočila prejeli, brali ali zavrnili.

Če z nami komunicirate preko različnih kanalov, predvsem preko telefona, elektronske pošte, klepetalnic in družbenih omrežij, vaše identifikacijske in kontaktne podatke ter zapise medsebojne komunikacije, vključno s posnetki govorov, obdelujemo brez vašega soglasja na podlagi našega zakonitega interesa za:

  • obdelave vaših zahtev: če ste pri nas opravili nakup in se vaša zahteva nanaša na naročilo, lahko obdelavo izvedemo na podlagi izvajanja pogodbe z vami;
  • evidence vaših zahtev: da lahko preverjamo njihovo redno in pravočasno izpolnjevanje;
  • dokazovanja, da smo prejeli in obdelali vašo zahtevo: npr. če pri nas na ta način naročite blago oziroma uveljavite reklamacijo;

Če ste le obiskovalec spletne strani, o vas zbiramo podatke le z uporabo piškotkov. Če ste uporabnik storitev ali naročnik storitev, ki jih nudi podjetje, o vas zbiramo tudi druge osebne podatke, ki jih potrebujemo za izvajanje storitev, ki ste jih naročili oz. ki jih uporabljate.  Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, dela v CRM in eračunih, reklamacij, tržnega obveščanja prek elektronske pošte in pošte in pospeševanja prodaje ter za potrebe IR Sun aplikacije. Ob poslanih elektronskih sporočilih si hranimo e-pošto v nabiralniku za podatke in zbirnem info mailu oz. MailChimpu.

Za namen obveščanja z elektronsko pošto hranimo:

  1. naslov elektronske pošte,
  2. ime,
  3. priimek,
  4. naziv podjetja oz. fizične osebe.

Za namen pridobitve podatkov iz e-obrazcev na spletu, dela v CRM in e-računih hranimo:

  • naslov elektronske pošte,
  • ime,
  • priimek,
  • naslov,
  • telefon,
  • naziv podjetja oz. fizične osebe
  • podatke o prostorih,
  • način ogrevanja.

Za potrebe spletne trgovine hranimo:

  • naslov elektronske pošte
  • ime
  • priimek
  • naslov
  • telefon
  • naziv podjetja oz. fizične osebe
  • davčno številko
  • podatke o vaših naročilih

Za potrebe računovodstva hranimo:

  • naslov elektronske pošte,
  • ime,
  • priimek,
  • naslov,
  • telefon,
  • naziv podjetja oz. fizične osebe
  • davčno številko, matično številko

Za potrebe IR Sun WiFi regulatorja in IRSUN aplikacije se beleži:

  • lokacijo ki jo je uporabnik vnesel za potrebe prikaza vremena
  • ime, priimek, naslov elektronske pošte in geslo uporabnika za uporabniški račun
  • podatke stavbe za pomoč serviserju in ekosenovo statistiko
  • podatke o ceni elektrike, ki jo je vpisal uporabnik sam za pravilni prikaz porabe

Poraba in delovanje se hrani na strežniku, vezano je na uporabnika. Hrani se dokler uporabnik ne izbriše računa/regulatorja/skupine regulatorjev. Pri izbrisu skupine regulatorjev ali posameznega regulatorja se zbriše iz strežnika lokacije in njihova statistika porabe in delovanje. Če izbrišeš svoj račun/uporabnika se iz našega sistema izbrišejo vsi podatki. Beleži se MAC adresa (unikatna številka regulatorja), ki jo potrebujemo za komunikacijo med telefonom in strežnikom, ki komunicira z IR Sun regulatorji.

Varstvo osebnih podatkov - koliko časa hranimo vaše podatke?

Pridobljene podatke hranimo: 

  • če ste registriran uporabnik spletne trgovine in smo pridobili podatke na podlagi osebne privolitve, te podatke hranimo najmanj 1 leto od zadnje prijave (registracije) in 10 let po preteku leta v katerem je bil izdan račun; 
  • če ste neregistriran uporabnik (gost) spletne trgovine in smo pridobili podatke na podlagi osebne privolitve, te podatke hranimo 1 leto od zadnje prijave in nakupa ter in 10 let po preteku leta v katerem je bil izdan račun; 
  • v drugih primerih do obdobja zastaranja 5 let in še 1 leto po poteku veljavnosti v zvezi s terjatvami, uveljavljenimi na koncu zastaranja. 

V primeru pravnih, upravnih ali drugih postopkov obdelujemo vaše osebne podatke v obsegu in v času, ki je potreben za trajanje takega postopka, in preostanek obdobja zastaranja po njegovem prenehanju. 

S kom delimo vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke obdelujejo sami, kot njihov upravljalec. V primeru, ko je za izvršitev vašega naročila nujno, vaše podatke delimo z našimi partnerji za dostavo in plačila. Te podatke naši poslovni partnerji obdelujejo skladno z našimi navodili in zakonskimi predpisi. 

Vaše podatke posredujemo partnerjem: 

  • ki opravljajo storitve dostave paketov, 
  • ki opravljajo storitev plačilnega prometa, 
  • skrbniku spletne strani, 
  • obdelovalcem vsebine drugih komunikacij, kot so: SMS sporočila, e-mail, družbenih omrežij 

Osebnih podatkov ne posredujemo v tretjo državo. 

Piškotki

Spletni portal za svoje nemoteno delovanje uporablja t. i. piškotke (cookies). Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. 

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno. 

Če piškotke izključite, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene. Da varujemo vašo zasebnost, je uporaba teh orodij zelo omejena. Spletna stran uporablja piškotke na nekaterih straneh za omogočanje prikaza vsebin s pomočjo javascript. Uporabnik v vsakem času ohranja popoln nadzor nad piškotki, saj te lahko kadarkoli izbriše, omeji ali pa povsem onemogoči. 

Navodila, kako odstraniti piškotke, se razlikujejo od naprave do naprave in so na voljo na domači strani posameznega proizvajalca programske opreme. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku. 

Vaše pravice pri obdelavi osebnih podatkov

V zvezi s pridobivanjem in obdelavo vaših osebnih podatkov imate pravico do dostopa, pregleda, popravkov, prepovedi uporabe, izbrisa osebnih podatkov, ugovora in tožbe. Dostop, pregled in popravek osebnih podatkov opravite na enak način, kot ob vnosu teh podatkov. 

Pravico do izbrisa lahko uveljavite, če mi po zakonu nismo dolžni hraniti vaših podatkov, ali če je uporaba vaših osebnih podatkov nujna za obrambo naših pravic (npr. v primeru reklamacij, pravnega spora, inšpekcijskih kontrol ipd.) 

Če imate kakršne koli težave pri uveljavitvi vaših pravic nam pišite na info@ekosen.si. Vašo vlogo bomo prednostno obravnavali z vso skrbnostjo. V vsakem primeru še vedno obdržite pravico do vložitve pritožbe ali uporabe drugega pravnega sredstva. 

Pooblaščenec za varstvo osebnih podatkov

V vseh zadevah v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov vam je na voljo naš pooblaščenec za varstvo osebnih podatkov. Pooblaščenca lahko kontaktirate na elektronskem naslovu: info@ekosen.si.

Politika in veljavnost

Politika varstva osebnih podatkov podjetja Ekosen d.o.o. velja od 25. 5. 2018. Nazadnje je spremenjena  novembra 2021. Pridržujemo si pravico za morebitne spremembe politike zasebnosti, ki jih bomo objavili na tej spletni strani.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je prazna