V srcu tradicije in inovacije se nahaja Oljarna Kocbek, znana po svoji dolgoletni zavezanosti kvaliteti in dediščini. Pri nedavni prenovi so se v oljarni odločili za korak naprej v smeri trajnostnega ogrevanja, pri čemer so izbrali Ekosenove IR-panele. Ta izbira ni samo energetsko učinkovita, ampak tudi estetsko dopolnjuje bogato zgodovino in kulturo, ki jo Oljarna Kocbek neguje.

Tradicija sreča inovacijo

Družina Kocbek, zaveznik kvalitete in tradicije, je pri obnovi oljarne sledila jasni viziji: ohraniti tradicionalne prvine, medtem ko se prostori prilagajajo novim funkcionalnostim in energetski učinkovitosti. V sklopu tega projekta je bil poseben poudarek na ogrevanju, kjer je IR-tehnologija prinesla revolucionarne rešitve.

Galerija, ki greje

IR-paneli v Oljarni Kocbek niso samo vir toplote, ampak tudi galerija dragocenih spominov. Vsak panel krasi izbrana fotografija iz družinske zbirke, ki sega od historičnih trenutkov do sodobnih dosežkov. To je ogrevanje, ki ne samo greje prostore, ampak tudi srca obiskovalcev. ekosen-oljarna-kocbek-ir-ogrevanje-paneli-4-630x693.jpg

Gorazdova izbira

Pri načrtovanju energetske prenove Oljarne Kocbek se je Gorazd Kocbek soočil z izbiro med toplotno črpalko, ki je bila sprva predvidena v projektni dokumentaciji in inovativnim IR-ogrevanjem. Po temeljitem premisleku in posvetovanju z Alešem Babičem, direktorjem podjetja Ekosen, se je Gorazd zaradi številnih prednosti odločil za slednje. "IR-ogrevanje je preseglo vsa moja pričakovanja. Vsakega gosta preseneti informacija, da je galerija slik pravzaprav glavno ogrevanje tega turističnega objekta," pove Gorazd, ki je ponosen na uspešno izvedbo projekta. Odločitev za IR-ogrevanje je bila motivirana z željo po udobju, estetiki in energetski učinkovitosti, ki so ključni elementi za sodobno in trajnostno naravnano oljarno.

Zakaj IR-paneli?

Zakaj so se v Oljarni Kocbek odločili za IR-panele? Razlogi so številni:

  • Dostopnost in enostavna namestitev: IR-paneli ne zahtevajo velikih gradbenih posegov, kar je zmanjšalo stroške in čas obnove.
  • Udobje in naravna toplota: Toplota se enakomerno porazdeli, ustvarjajo se optimalni bivalni pogoji brez temperaturnih razlik med tlemi in stropom.
  • Zdravje: IR-ogrevanje zmanjšuje vlago in preprečuje nastanek plesni, kar ima pozitiven vpliv na zdravje.
  • Prihranek energije: Z uporabo IR-panelov Sunlife in IR Sun WiFi-regulatorjem so v Oljarni Kocbek zmanjšali stroške ogrevanja za do 85%.

IR-grelni-paneli-ekosen-v-oljarni-kocbe-5-630x667.jpg

Inovacija v vsakem kotičku

V degustacijskih sobah obiskovalcev pozdravljajo paneli z odtisnjenimi fotografijami, ki pripovedujejo zgodbo oljarne, medtem ko so v apartmajih nameščeni klasični beli paneli, ki se diskretno vključijo v prostor. Vsak prostor ima možnost individualne regulacije temperature, kar zagotavlja, da je udobje vedno na prvem mestu.

Oljarna Kocbek je s pomočjo Ekosenovih IR-panelov postavila nov standard v združevanju tradicije, estetike in trajnostnega razvoja. Projekt je dokaz, da je mogoče spoštovati dediščino, medtem ko se odpiramo prihodnosti in inovacijam, ki izboljšujejo naš svet.

Želite izvedeti več?

Naši prijazni svetovalci so na voljo v salonih po Sloveniji - Ljubljana, Maribor, Koper - kjer lahko na lastni koži občutite delovanje naših sistemov. Za brezplačen posvet s svetovalcem nas lahko pokličete od ponedeljka do petka, med 8:00 in 16:00, na telefonsko številko 080 30 10. Za dodatne informacije smo dosegljivi tudi preko e-pošte na info@ekosen.si.

Kontaktirajte našo prijazno ekipo in skupaj bomo našli najboljšo rešitev za vaš dom ali poslovni prostor.