Zakaj se je pri menjavi obstoječega ogrevalnega sistema smotrno odločiti za IR-sistem ogrevanja Ekosen

Vgradimo bolj učinkovit, varčen in udoben sistem ogrevanja z bolj prijetno in naravno toploto.

Enostavna in hitra zamenjava

celotnega ogrevalnega sistema Ekosen. Montaža je izvedena brez večjih posegov v prostor večinoma v nekaj dneh za celoten objekt.

Ni stroškov vzdrževanja in servisov

V primerjavi z vašim starim centralnim sistemom ogrevanja, kjer so zaradi bolj kompleksne zasnove potrebni redni servisi, čiščenje sistema, izredna popravila...

Nadzor vsakega posameznega prostora z napredno IR Sun regulacijo

Ni centralnega termostata, kot pri večini klasičnih sistemov ogrevanja, ki ne omogočajo prilagajanje temperatur v vsakem prostoru ločeno, temveč vam nov sistem IR-ogrevanja omogoča nadzor vsakega posameznega prostora z napredno IR Sun regulacijo.

Dolga življenjska doba

IR-ogrevanje dosega kar 2x daljšo življenjsko dobo pri kvalitetnih IR-panelih v primerjavi z ostalimi ogrevalnimi sistemi, saj je povprečna življenjska doba IR-panelov 40 let in več.

IR-ogrevanje

Dodatni razlogi pa so cenejše ogrevanje

Zaradi visoke energetske učinkovitosti pravilno projektiranega IR-sistema ogrevanja dosegamo občutne prihranke pri ogrevanju.

icon

Več kot 50 % prihranki

V primerjavi z večino klasičnih sistemov ogrevanja (kurilno olje, plin, centralne električne peči), lahko dosegamo do 50 % prihranke pri stroških ogrevanja. Pri nekaterih obstoječih sistemih dosegamo tudi več kot 50% prihranke.

icon

Prihranimo čas in denar

V primerjavi z ogrevanjem na lesno biomaso (drva, peleti, sekanci...) lahko dosegamo do 20 % nižje stroške ogrevanja hkrati pa prihranimo čas in delo, ki ga porabimo za pripravo drv, čiščenje peči, vzdrževanje, skladiščenje... Ob tem pa prihranimo letne stroške za dimnikarja in servis peči, saj pri kakovostnem IR-ogrevanju ne poznamo takšnih stroškov.

icon

Najnižji obratovalni stroški ogrevanja

V primerjavi s klasičnimi sistemi ogrevanja (plin, kurilno olje, toplotne črpalke...) na dolgi rok dosegamo najnižje celotne obratovalne stroške ogrevanja.